Garantie

Elke auto wordt, middels een garantieverzekering, afgeleverd met zes maanden uitgebreide garantie, waarbij een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop geldt van 15.000. Afhankelijk van de leeftijd en kilometrage van de auto, kun je de garantietermijn verlengen tot één jaar (met een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop van 30.000 km) of twee jaar (met een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop van 60.000 km). Het einde van de garantieperiode wordt bepaald door wat er het eerst verstreken is, de termijn of het aantal gereden kilometers. De meerprijs voor het verlengen van de garantietermijn is ‘op aanvraag’.

Garantie wordt geleverd via Autotrust, marktleider in Nederland voor het verstrekken van garantieverzekeringen. Op dit moment brengen zij dit onder bij LLOYD’S. De afwikkeling van een garantiegeval kan gewoon bij jezelf in de buurt bij één van de ruim 400 ‘Bosch Carservice-bedrijven‘ in Nederland. Ook in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Zwitserland en Zweden is er een netwerk van garantie-afwikkelaars beschikbaar. Afhankelijk van de plaats waar het ongemak zich voordoet, wordt er naar een passende oplossing gezocht.

De garantie is persoonlijk en geldt niet voor opvolgende kopers.

Wat de wetgeving zegt over garantie:

Garantie is een toezegging van de verkoper dat het gekochte product bepaalde eigenschappen bezit. Volgens de wet kun je herstel van het gebrek of vervanging van het product eisen van de verkoper, als je kunt aantonen dat het product niet de eigenschappen heeft die je er redelijkerwijs op grond van de koopovereenkomst van mag verwachten. Deze wettelijke garantie geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat je de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode tijdens normaal gebruik zijn ontstaan. Als een product of een onderdeel daarvan versleten is na een gangbare levensduur, dan is dit geen gebrek, maar normale slijtage en dat valt niet onder de wettelijke garantie. Ook bij normaal gebruik slijten bepaalde onderdelen en heeft een auto onderhoud nodig dat voor rekening komt van de gebruiker.

Op onderdelen die slijtagegevoelig zijn zoals banden, remblokken, remschijven en ruitenwisserbladen zit geen garantie. Naar eer en geweten is de conditie van deze onderdelen op het moment van de verkoop voldoende. De bestuurder bepaalt in grote mate door de manier van omgaan met de auto, het aantal te rijden kilometers met en de levensduur van deze onderdelen. Omdat een verkoper hier geen zicht op kan houden, vallen deze onderdelen niet onder de wettelijke garantie.

Het garantiepakket dat ik aanbied, bespreken we expliciet als je een auto komt bekijken en deze worden ook expliciet opgenomen in de koopovereenkomst. Zekerheid voor ons beiden!

9,0
10 0
The Countryman
12 Beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Copyright 2019 – VWE Website

Stuur ons een bericht