Garantie

Het blijven oudere voertuigen en de kans dat er eens iets stuk gaat, wordt daarmee uiteraard groter. Een heel uitgebreide garantie kan ik daarom meestal niet geven, maar je mag er uiteraard niet mee stil komen te staan. Hier kan ik alleen maar zeggen “ik doe mijn uiterste best, maar het moet wel reëel blijven”. Op onderdelen die slijtagegevoelig zijn zoals banden, remblokken, remschijven en ruitenwisserbladen zit sowieso geen garantie. Naar eer en geweten is de conditie van deze onderdelen op het moment van de verkoop voldoende.

De garantie die we afspreken geldt voor een termijn van drie maanden met maximaal aantal gereden kilometers vanaf de aankoop van 1000. Het einde van de garantieperiode wordt bepaald door wat er het eerst verstreken is, de termijn of het aantal gereden kilometers. In het geval van een storing, dien je bij mij te komen voor de reparatie.

De garantie is persoonlijk en geldt niet voor opvolgende kopers.

Wat de wetgeving zegt over garantie: Garantie is een toezegging van de verkoper dat het gekochte product bepaalde eigenschappen bezit. Volgens de wet kun je herstel van het gebrek of vervanging van het product eisen van de verkoper, als je kunt aantonen dat het product niet de eigenschappen heeft die je er redelijkerwijs op grond van de koopovereenkomst van mag verwachten. Deze wettelijke garantie geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat je de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode bij normaal gebruik niet zouden mogen ontstaan. Als een product of een onderdeel daarvan stuk gaat of versleten is na een gangbare levensduur, dan is dit geen gebrek, maar normale slijtage en dat valt niet onder de wettelijke garantie. Ook bij normaal gebruik slijten bepaalde onderdelen en heeft een auto onderhoud nodig, dat voor rekening komt van de gebruiker. De bestuurder bepaalt in grote mate door de manier van omgaan met de auto, het aantal te rijden kilometers met- en de levensduur van deze onderdelen. Omdat een verkoper hier geen zicht op kan houden, vallen deze onderdelen niet onder de wettelijke garantie.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET MIJ OP!