Garantie

Elke Countryman en cabrio wordt door mij afgeleverd met zes maanden uitgebreide ‘huisgarantie’ (dus niet ‘alleen op de motor en bak’), waarbij een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop geldt van 7.500 (de gemiddelde Nederlander rijdt maximaal 15.000 km per jaar). Het einde van de garantieperiode wordt bepaald door wat er het eerst verstreken is, de termijn of het aantal gereden kilometers. Dit garantiepakket komt geheel overeen met het ‘Exclusief-pakket’ van Autotrust welke je hieronder kunt nazien, behalve dat het maximaal aantal kilometers dus 7.500 is en je bij mij moet komen voor de reparatie.

Deze garantie is persoonlijk en geldt niet voor opvolgende kopers.

Wil je het aantal kilometers verhogen naar 15.000, in geheel Nederland terecht kunnen voor de reparatie en ook in veel landen van Europa, dan kan de garantie tegen 300 Euro meerprijs, middels een garantieverzekering, ondergebracht worden bij Autotrust. Afhankelijk van de leeftijd en kilometrage van de auto, kun je de garantietermijn dan ook nog verlengen tot één jaar (met een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop van 30.000) of twee jaar (met een maximum aantal gereden kilometers vanaf de aankoop van 60.000). Het einde van de garantieperiode wordt bepaald door wat er het eerst verstreken is, de termijn of het aantal gereden kilometers. De meerprijs voor het verlengen van de garantietermijn is ‘op aanvraag’.

De aanvullende garantie (anders dan de ‘huisgarantie’) wordt geleverd via Autotrust, marktleider in Nederland voor het verstrekken van garantieverzekeringen. Op dit moment brengen zij dit onder bij LLOYD’S. De afwikkeling van een garantiegeval kan gewoon bij jezelf in de buurt bij één van de ruim 400 ‘Bosch Carservice-bedrijven‘ in Nederland. Ook in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Zwitserland en Zweden is er een netwerk van garantie-afwikkelaars beschikbaar. Afhankelijk van de plaats waar het ongemak zich voordoet, wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Ook deze garantie is persoonlijk en geldt niet voor opvolgende kopers.

Wat de wetgeving zegt over garantie: Garantie is een toezegging van de verkoper dat het gekochte product bepaalde eigenschappen bezit. Volgens de wet kun je herstel van het gebrek of vervanging van het product eisen van de verkoper, als je kunt aantonen dat het product niet de eigenschappen heeft die je er redelijkerwijs op grond van de koopovereenkomst van mag verwachten. Deze wettelijke garantie geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat je de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode bij normaal gebruik zijn ontstaan. Als een product of een onderdeel daarvan versleten is na een gangbare levensduur, dan is dit geen gebrek, maar normale slijtage en dat valt niet onder de wettelijke garantie. Ook bij normaal gebruik slijten bepaalde onderdelen en heeft een auto onderhoud nodig, dat voor rekening komt van de gebruiker.

Op onderdelen die slijtagegevoelig zijn zoals banden, remblokken, remschijven en ruitenwisserbladen zit geen garantie. Naar eer en geweten is de conditie van deze onderdelen op het moment van de verkoop voldoende. De bestuurder bepaalt in grote mate door de manier van omgaan met de auto, het aantal te rijden kilometers met en de levensduur van deze onderdelen. Omdat een verkoper hier geen zicht op kan houden, vallen deze onderdelen niet onder de wettelijke garantie.

Het garantiepakket waarvoor je kiest, bespreken we als je een auto komt bekijken en wordt aangevuld met een garantiecertificaat. Zekerheid voor ons beiden!

Bij de verkoop van een ingeruilde auto, niet zijnde een Countryman of cabrio, ga ik anders om met garantie. Dit wordt duidelijk vermeld in de advertentie van die betreffende auto, wordt besproken tijdens de verkoop én wordt vermeld op de bijbehorende factuur. Indien ik garantie geef op een ingeruilde auto, dan wordt de factuur ook weer aangevuld met een garantiecertificaat.

Garantiepakket AUTOTRUST

Informatie over Autotrust, kun je bekijken via DEZE link.

De delen van de auto welke vallen onder het ‘zes maanden EXCLUSIEF-pakket’ van Autotrust, kun je bekijken via DEZE link.

Meer informatie over garantie kun je vinden door op de volgende links te klikken:

Overheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product

ACM (= overheid) https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie

ANWB (1) https://anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/de-koop-sluiten/garantie

ANWB (2) https://anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP!